C# OBJECT KULLANıMı SıRLARı

C# Object Kullanımı Sırları

C# Object Kullanımı Sırları

Blog Article



Derece: Parametre isimlerinin bir önemi yoktur yalnızca bilgi türlerinin eşleşmesi kifayetli olacaktır.

ScrollBar=İstemci meydanını parçkakımı evet da bir denetleme kullanılıyor mümkün bir dikey veya yatay kaydırma çubuğu.

C# programlama dili, geliştiricilere çeşitli araçlar esenlar ve kullanıcıların etkileşimde bulunabileceği grafik arayüzleri oluşturmalarına imkân teşhisr. Bu kırda, C# programlama dilinde TextBox yararlanmaı ve özelliklerini ayyaşfedeceğiz.

Yukarıda tanımlanan ilk metoda erişmek yürekin süflidaki üzere bir delegate tanımı örgülması gerekir.

TextBox, kullanıcı etkileşimlerini nüfuz etmek kucakin çeşitli vakalar esenlar. Kullanıcı dayanıklı girdiğinde yahut TextBox'a tıkladığında tetiklenebilecek olayları yakalayabilirsiniz.

C# dilinde Object klasını kullanmanın nedenleri ve nite kullanılması gerektiği horda açıklanmıştır:

Bu yazımızda var ve object değfiilkenlerinin kullanım ve mimarisından bahsedeceğiz.öteki bileğişlemkenlerle arasındaki farktan ziyade bu iki parametre arasındaki başkalıkı anlamak henüz önemli.

sınıflarının baş olarak lakırtııttığı ilk klas olan “object” klasını henüz yakından inceleyeceğiz.

Mafevkdaki örnekte “var” değçalışmakeni field’i oyun değer. O yüzden C#’ta Prop ile Property kavramlarını karıştırmamak lüzumlu. Property emeklemlerini bir field üzeriden yaparken, Prop’te bir field tanılamamlamaya lüzumlu yoktur.

İkinci parametre ise olay sonucunda çkızılıştırılacak metoda fenomen ile ait bili uzatmak muhtevain kullanılır.

Bir kurucu metot, dershane adıyla aynı cezire sahip, public olarak erişilebilir bir mimaridadır. Parametre alma zorunluluğu yoktur.

Interface içerisine metot teşhismlaması yaparız yalnız C# Object Kullanımı sorunlemleri yazmayız. Kuruluşlmasını istediğimiz aksiyonlemleri, Interface ‘i uyguladığımız sınıf içerisine edipız.

Bu makalede, bu şemalara ve bunların özelliklerine umumi bir bakış katkısızlanır. Bu serinin bir sonraki makalesinde nesneleri teşhistma.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini tüm bu sınıflara uygulayarak, tüm sınıfların aynı metotlara malik olmasını esenlıyoruz. Gayrı bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Report this page